Press "Enter" to skip to content

Digitalisaatio etenee – unet, uskonto ja urheilu digitalisoitu, seuraavina vuorossa virvokkeet, vuosilomat ja vapaus

Kuva: Steve Johnson/flickr.com CC BY 2.0

P00/43:ssa eli Velmin maailmassa toteutettava digitalisaatioprojekti etenee ennakoidulla aikataululla. Projektia toteuttaa Velmin yhdistyneiden kansojen hallituksen palkkaama alfabetoidien joukkomieli. Parhaillaan digitoitavana ovat velmiläisten unet, uskonto, urheilu ja uppopaistaminen. Seuraavaksi koneluettavaan muotoon muutetaan virvokkeet, vuosilomat ja vapaus.

”Ainoa viivästys aakkosjärjestyksessä etenevässä projektissa tapahtui k-kirjaimen kohdalla, kun vuorossa olivat kansalaiset”, kertoo alfabetoidien joukkomielen edustaja AACBKlfz.  

”Velmiläiset alkoivat äkkiarvaamatta protestoimaan digitoinnin seurauksena tarpeettomiksi jäävien analogisten ruumiidensa poistamista vastaan, mikä on aivan käsittämätöntä. Niinpä ihmismielten digitointia joudutaan myöhäistämään v-kirjaimen loppupuolelle, väestö-termin kohdalle, hiukan vapaaehtoisuuden jälkeen.”

Digielämä on halpaa

Digiloikan ansiosta nopeutuva tiedonkäsittely mullistaa velmiläisen yhteiskunnan toiminnot. 

”Velmiläiset pystyvät uudessa olomuodossaan tekemään muutamassa minuutissa jopa satoja asemankaavavalituksia ja terassilupahakemuksia” AACBKlfz kehaisee.

”Kelan peruspäivärahapäätöksetkin saattavat tulla jopa viikoissa.”

AACBKlfz:n mukaan digitoidun todellisuuden ylläpito on myös todella edullista. Hän esittelee laskelmia juoksevista kuluista, joihin kuuluvat ainoastaan palvelinhuoneiston vuokra, tietokantojen ylläpito ja Netflixin yhteistilaus.

”Olen ymmärtänyt, että nämä tullaan kattamaan muutaman tuhannen velmiläisen työpanoksella Amazonin verkkokaupan asiakaspalvelubotteina ja verkkoroolipelien örkkiarmeijana.”

Velmin maailman yhdistyneiden kansojen oppositio on vastustanut roolipelityötä. 

”Tutkimusten mukaan ihmispsyyke kestää hajoamatta vain noin 2,8 väkivaltaista kuolemaa”, toteaa oppositiopoliitikko Vert Moilanen.

Moilanen on kritisoinut myös Netflixin valintaa kansalliseksi suoratoistopalveluksi. 

”Tutkimusten mukaan ihmispsyyke kestää hajoamatta vain noin 2,6 Frendien uudelleenkatselukertaa.” 

Asiakaspavelubotin palkalla useamman suoratoistopalvelun tilaaminen käy kuitenkin mahdottomaksi. 

Moilanen on ollut puheissa Delhi Telecom -puhelinkeskusyrityksen kanssa. DT on kiinnostunut palkkaamaan velmiläisiä töihin Microsoftin helpdeskiin. 

”Jos saat piakkoin puhelun, jossa kerrotaan tietokoneeseesi murtaudutun, voit asioida soittajan kanssa hyvillä mielin. Saatat olla auttamassa työteliäistä velmiläistä maksamaan OnlyFans-tilauksensa kuukausimaksua.”

Alfabetoidit aakkostavat

Oppositiosta on esitetty väitteitä, että alfabetoidien päämäärä olisi tallentaa koko maailma tietokantaan ja lopulta myydä se eniten tarjoavalle. Alfabetoidit kieltävät syytteet jyrkästi.

”Meidän elämäntyömme tarkoitus on saada aikaan looginen järjestys koko moniversumiin. Aakkosjärjestys on järjestyksistä kaunein ja tasa-arvoisin”, AACBKlfz kommentoi.

Oppositio on esittänyt vaihtoehdoiksi tietueiden merkitsemistä numeraalisilla arvoilla tai aika-paikka-koordinaateilla. Pitkään vaihtoehtona oli myös tuore/mätä-luokitus, jota on aggressiivisesti lobannut yliparalleelinen Rotten Tomatoes -luokittelusivusto.

”Humpuukia, kaikenlaista humpuukia”, AACBKlfz tuhahtaa ja siirtyy esittelemään alfabetoidien tarjoamia big data -palveluja.

”Hyvin järjestetyistä tietokannoista on mahdollista hakea dataa käyttäjistä jopa yksilötasolle asti. Erinomainen apu esimerkiksi teidän lehtenne markkinointia ajatellen. Pystymme tarjoamaan työkaluja, joilla saamme esimerkiksi kenet tahansa valituksi mihin tahansa hallituksen virkaan.” 

Opposition esittämästä kritiikistä huolimatta digitalisaatioprojekti vaikuttaa siis etenevän erinomaisen mallikkaasti. Yhteiskunnan rattaat pyörivät entistä liukkaammin, eikä häviäjiä juuri ole.

Kommentoi

Kommentoitavaa?