Press "Enter" to skip to content

Kaskistopuolue uhkaa kaataa Marraslahden kunnanhallituksen, jos metsien polttaminen kielletään

Kaskistopuolueen ja vihermartojen välille on kehittynyt kiista kaskenpoltosta. Kunnanhallitus on sitoutunut puolittamaan kaskenpolton vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteena on, että Marraslahdella olisi vuonna 2035 vielä joitain hehtaareja metsää jäljellä. Kaskeamisen käyttöaste maatiloilla on kuitenkin romahtanut odotettua nopeammin, koska paikalliset metsänpeikot ja maahiset ovat käyneet vuorostaan polttamassa maanviljelijöitä torppiinsa. 

– Meillä on vielä hehtaarikaupalla polttamatonta metsää, ne olisi ollut mukava polttaa ensin loppuun, kaskistopuolueen kunnanvaltuutettu ja kaskiyrittäjä Anni Saarikki toteaa. 

– Olen ollut koko ikäni kaskeaja ja nyt yhtäkkiä meiltä viedään elinkeino. Kuka tästä on vastuussa? Maanviljelijät eivät uskalla enää polttattaa metsää, koska pelkäävät metsänväen kostoa. Eikö syy ole silloin peikoissa ja maahisissa? Minusta on selvää, mitä tällaiseen terrorismiin tulisi suhtautua. 

Saarikki hivelee merkitsevästi kaskeajien perinteistä työkalua, FmW 35 -liekinheitintä.

Maahisten etua ajava maahistoliitto on ehdottanut, että kaskeajat koulutettaisiin uuteen ammattiin, mutta Saarikki ei lämpene tälle ajatukselle. 

– Tämä on kutsumusammatti, monen sydän palaa nimenomaan polttamiselle. Ei kaskeajat viihdy oppikirjojen ääressä – elleivät ne roihua kirjaroviossa.

Vihermartot ei suostu myöntämään verohelpotuksia kaskiviljelijöille, mutta suostuu luovuttamaan kunnantalon takana olevan roskakatoksen poltettavaksi. 

– Kyllähän se tähän hätään hiukan helpottaa, Saarikki kommentoi.

Kommentoi

Kommentoitavaa?