Press "Enter" to skip to content

Alderaanin senaatti kaatoi Imperiumin elpymispaketin: “Mikä on pahinta, mitä voisi tapahtua?”

Alderaan (GBAluna CC BY-NC-ND 3.0)

GALAKTISEN politiikan polttopiste on tällä viikolla ollut Alderaanissa, jossa senaatin niukka enemmistö päätyi yllättäen äänestämään “ei” planeetan osallistumisesta Imperiumia koskevan elpymispaketin rahoittamiseen. Äänestystuloksen myötä koko Imperiumin tuleva seitsemän vuoden budjetti on vaarassa romuttua.

Elpymispakettia kaikkein kärkkäimmin kritisoineen perusalderaanien puolueen edustaja Maark Kuttene (pa.) ei peitellyt iloaan äänestystuloksen tultua julki. Puolue järjesti riehakkaan tiedotustilaisuuden heti äänestyksen jälkeen.

– Ei voi olla niin, että me lähetämme kovalla työllä ansaitsemamme krediitit tuhlailevien banaanimaailmojen hutteille ja ewokeille, ja he sitten meidän piikkiimme rahoittavat neljän päivän työviikkonsa ja muut vihervasemmistolaiset metkunsa. Sanomme nyt yhdessä “ei” Imperiumin ajamalle sosialistiskommunistiselle liittovaltiokehitykselle, Kuttene linjasi.

Toimittajien kysyessä todisteita siitä, että Alderaanin rahoilla maksatettaisiin juuri muiden maiden työmarkkinakokeiluja, ei Kuttenella ollut esittää yhtäkään todistetta. Hän palasi värikkäässä puheenvuorossaan kuitenkin useita kertoja syyttelemään muita planeettoja tuhlailusta, käyttäen varsin rohkeitakin sanavalintoja.

– Emme halua maksaa, anteeksi nyt vain kielenkäyttöni, ulkogalaksin persläpiplaneetoiden holtitonta velanottoa. Ja kun elpymispaketti nyt kaatuu, niin mikä muka on pahinta, mitä Alderaanille voisi tapahtua?

– Missä Imperiumi, siellä ongelma, Kuttene lohkaisi vielä tiedotustilaisuuden lopuksi.

Alderaanin senaattori Bail Organa oli läsnä tiedotustilaisuudessa, mutta hän ei käyttänyt puheenvuoroa. Hänen ainoa kommenttinsa aiheesta on toistaiseksi illalla lähetetty twiitti, jossa hän kirjoitti, että hänellä “on paha aavistus” siitä, mitä tuleman pitää.

Moniversumin Sanomat tavoitteli Alderaanin senaatin edustajia kommentoimaan äänestystulosta vielä seuraavana aamuna, mutta yhteydet planeetalle olivat katkenneet.

Kommentoi

Kommentoitavaa?