Press "Enter" to skip to content

Harmaitten Satamien tulos romahti – harkitsee avaavansa risteilyt myös kuolevaisille

KORONAPANDEMIA on vaikuttanut erittäin haitallisesti Harmaat Satamat -varustamon liiketoimintaan. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että risteilymatkustajien määrä on romahtanut jopa 80% viime vuosien tasosta.

– Yleensä meillä käy kesäisin paljon haltiaporukoita ja velhoja, mutta nyt laivat seilaavat tyhjinä, Cirdan Laivanrakentaja, varustamon luova johtaja kertoo. 

Harmaat Satamat suhtautuu tulevaisuuteen kuitenkin toiveikkaasti. 

– Kunhan velhot saavat litkunsa kohdilleen ja rokotuskattavuus saavuttaa turvallisen tason, niin emme näe mitään syytä sille, miksi liiketoimintamme ei palautuisi kasvu-uralle. Olemme suunnitelleet myös risteilyjen avaamista kuolevaisille, Laivanrakentaja kertoo.

Aman vastustaa

AMANIN matkailu- ja elinkeinoministeri Dolthrien (elv.) suhtautuu varustamon suunnitelmiin varautuneesti. Hänen mukaansa Kuolemattomien maiden haltioissa herättävät huolta etenkin halvan piipputupakan perässä Joutsenvalkamaan saapuvat hobittien “bingoporukat” ja karaokeen mieltyneet örkit.

– Joutsenvalkaman satama on kulttuurihistoriallisesti arvokasta seutua. Sataman asukkaat ovat luonnollisesti huolissaan alueen muuttumisesta risteilymatkailijoiden temmellyskentäksi, Dolthrien kertoo etäyhteyden yli.

Dolthrien peräänkuuluttaa kuolevaisilta turisteilta ennen kaikkea käytöstapoja, mikäli varustamon suunnitelmat toteutuvat. Hän ihmettelee, miksi jotkut esimerkiksi valittavat, ettei Joutsenvalkamassa saa palvelua yleiskielellä.

– Valittaako hän samasta asiasta Mordorissa tai Ereborissa? Dolthrien kysyy.

Laivanrakentaja on pettynyt ja turhautunut Dolthrienin asenteeseen. Yllätyksenä se ei hänelle kuitenkaan tullut. 

– En suoraan sanoen ymmärrä, miten elinkeinoministerinäkin meritoitunut Dolthrien ei näe laajennetun risteilytoiminnan mahdollisuuksia. Varsinkin nyt pandemian aikana toivoisin useamman amanilaisen luopuvan heille niin tyypillisestä “not on my undying lands” -ajattelusta.

Harmaat Satamat toivoo, että päätöksiä risteilyjen avaamisesta tehdään pian, sillä varausmäärien perusteella myös pikkuyulekausi on tänä vuonna menossa “kuin Mordorin kaivoon.”

Kommentoi

Kommentoitavaa?