Press "Enter" to skip to content

Mikä ihmeen Moniversumi?

Moniversumi (multiverse) koostuu periaatteessa loputtomasta määrästä rinnakkaisia, toisistaan enemmän tai vähemmän poikkeavia todellisuuksia eli paralleeleja.

Eräs ensimmäisistä hahmotelmista Moniversumin rakenteeksi.
Kuva: Laura Rivera/ Unsplash

Lyhyt katsaus Moniversumin historiaan

Rinnakkaisten todellisuuksien olemassaolo on tunnettu jo vuosituhansia. Shamaanit, maagit ja meediot ovat vaihdelleet informaatiota ja jopa matkailleet todellisuuksien välillä psyykkisesti ja astraalisesti. Tieteellisesti Moniversumin olemassaolo todettiin kuitenkin vasta vuonna 1963, kun jo aiemmin löydetyn ns. Fulcanellin kristallin salaisuus paljastui. 

Fulcanellin kristalli on mitä ilmeisemmin ranskalaisen alkemistin Fulcanellin vuonna 1926 joko tarkoituksella tai vahingossa luoma tila-ajan kiteymä, joka on ikään kuin palanut lukemattomien – mahdollisesti kaikkien – paralleelien läpi. Tätä kristallia tutkimalla tiedemiehet pystyivät ensin siirtämään informaatiota ja lopulta materiaa paralleelien välillä. Vuonna 1982 rakennettiin ensimmäinen ihmisen siirtämiseen suunniteltu paralleeliportaali. Ahkeran sooloporttailun jälkeen ensimmäinen onnistunut tunkeutuminen toiseen paralleeliin toteutettiin vuonna 1984. Sen jälkeen on kartoitettu yhä enemmän todellisuuksia, ja paralleeliportteja on vuoteen 2020 mennessä rakennettu jo satoihin todellisuuksiin. 

Ensimmäinen kerta ja nimeämiskäytännöt

Paralleeli, jossa ensimmäinen portaali rakennettiin, nimettiin P/00:ksi ja portin kohdeparalleeli P/01:ksi. Porttaalia rakentaneen tutkimusryhmän keskuudessa nimitykset olivat toki värikkäämpiä ja ajan hengen mukaisesti usein seksistisen vulgaareja. P/00:aa kutsuttiin milloin Isukiksi (Daddy), Sonniksi, Nastaksi (Stud), milloin Häntäheikiksi (Cocksman). Vastaavasti P/01:ä kutsuttiin Kultuksi (Baby), Pokaksi, hoidoksi jne.

Ensimmäisten paralleelipenetraatioiden lempinimiä ei liene tässä yhteydessä edes tarpeen esitellä. 

Ensimmäinen vierailu jäi kuitenkin vain parin minuutin kestoiseksi, sillä portaalin koneiston liiallisesta kiihtymisestä varoittava nalli laukesi ja paralleelliin tunkeutunut astraaliputki lerpahti. Tapaus oli tutkijaryhmälle äärimmäisen kiusallinen, sillä he olivat esittäneet P/01:lle katteettomia lupauksia teknologiansa kyvykkyydestä. Lisäksi P/01:n vastaanottokomitea oli käyttänyt merkittäviä resursseja tehdäkseen illasta täydellisen.

Tutkijaryhmä ei epäonnistumisen pelon vuoksi enää rohjennut yrittää uutta vierailua. Ajan myötä yhteydenpito harveni ja lakkasi lopulta kokonaan.

Nykyään P/00:aa kutsutaan puolivirallisella Origo-nimityksellä ja P/01:n yhteystiedot on jo poistettu Origon kommunikaatiovälineistä. Origo on kuitenkin huomannut, että P/01 on Instagramissa nimellä VivianProfessionalNetworking ja on seuraajien määrästä päätellen onnistunut hyvin oman portaaliverkostonsa luomisessa.

Pian useamman paralleelin löytymisen jälkeen virallisiin nimiin lisättiin numeroita, joten tällä hetkellä nimiformaatti on muotoa P/00/00. Periaatteessa Origosta kauempana olevat paralleelit ovat numeroarvoiltaan suurempia, mutta koska etäisyyksiä ei varsinaisesti ole olemassa, on nimeäminen melko mielivaltaista. Joitain käytäntöjä on kuitenkin jo muotoutunut. Esimerkiksi sellainen, että P/00/00:n ja P/00/99 välillä olevissa maailmoissa valtaa pitävä laji on ihminen (tai ihmistä erehdyttävästi muistuttava humanoidilaji). Yli P/10/00:n menevien paralleelien luonnonlait ja olennot ovat taas jo ihmisen normaalin käsityskyvyn ulkopuolella.

Toinen muotoutunut käytäntö on liittää viralliseen nimen yhteyteen tunnistamista ja muistamista helpottava nimi, esimerkiksi P/00/00/Origo tai P/02/58/Hmogh. 

Haluatko ryhtyä paralleelisi kirjeenvaihtajaksi?

Multiversumin sanomien toimitus sijaitsee P/00/18-paralleelin Suomessa, Marraslahdella. Olemme erityisen ylpeitä siitä, että lehteemme kirjoittaa suuri määrä freelancer-toimittajia useista eri paralleeleista. Jos olet kiinnostunut liittymään alati kasvavaan toimittaja-armeijaamme, ole yhteydessä kirjeitse. Jos vierastat kirjeiden kirjoittamista, mutta harrastat paralleelienvälistä matkailua psykoaktiivisten sienten tai kuningaskyyn myrkyn avulla, olet tervetullut myös piipahtamaan uniimme.