Press "Enter" to skip to content

Aikuisopiston Hyppy oravanpyörästä -kurssit entistä suositumpia – enää joka kolmas hyppääjä silpoutuu koneiston rattaisiin

Photo by photo-nic.co.uk nic on Unsplash

Helsingin aikuisopiston Hyppy oravanpyörästä -kurssi järjestetään tänäkin vuonna. Viime vuonna turvallisuuteen oli kiinnitetty erityistä huomiota ja enää kolmannes oravanpyörähyppyyn päätyneistä kurssilaisista silpoutui verimössöksi koneiston rattaissa.

Kurssinvetäjä Aune Ilmakoski on palkannut ohjaajiksi ja hyppymestareiksi aiempien kurssien opiskelijoita. Heistä monet ovat onnistuneesti vaihtaneet puurtamisen ja työnarkomanian ITE-taiteeseen, elämäntaitokonsultointiin ja huumekokeiluihin.

Projektioravasta projektiiliksi

Hyppy oravanpyörästä -kurssi koostuu kolmesta vaiheesta. Aloitusjaksolla opetetaan perusteet ja turvallisuusohjeet. Sen lisäksi päästään kokeilemaan vapaapudotusta tuulitunnelissa, joka on rakennettu niskaan hönkivistä lähiesimiehistä.

Ensimmäiset koehypyt suoritetaan TE-toimiston katolta. Hyppääjä laskeutuu kadulle levitettyihin pehmusteisiin, jotka on täytetty lottokupongeilla, lähettämättömillä rakkauskirjeillä ja taideyliopiston pääsykoevastauksilla.

”Jo koehypyssä oppilas saa tuntea, kuinka ihanaa on uskaltaa päästää irti ja upota unelmien pehmeyteen”, kuvailee Ilmakoski. 

Koska elämään sisältyy aina epävarmuustekijöitä, on pehmusteiden sekaan piilotettu myös muutama masennusdiagnoosi, tusina leipäveitsiä ja keskisuuri happoallas.

Kolmannessa vaiheessa harjoitellaan varsinaisia hyppyjä osa-aikaisuuden turvaverkon turvin. Tällöin keskitytään hallittuun laskeutumiseen ja pyritään väistämään koneiston rattaat ja vaaralliset palkkakuopat. Tapaturmia ja retkahduksia saattavat aiheuttaa myös lahonneet väliportaat, vialliset johdot ja villit headhunterit.

Apua tulityökortista

Jos varsinainen hyppy ei valmennuksesta huolimatta onnistu, Aikuisopisto järjestää syventäviä kursseja. Näistä Ilmakoski suosittelee tulityökorttia, jonka jälkeen oravanpyörähyppy on helpompi toteuttaa. Kurssilla paneudutaan siltojen polttamiseen tehokkaasti ja turvallisesti.

Aikuisopisto tiedottaa lisäksi, että kaikki eläkeputkiasentajan ammattitutkinnot on tältä vuodelta peruttu.

Kommentoi

Kommentoitavaa?